Eerste week

Het was een aangename, boeiende en interessante eerste week op het nieuwe werk maar ook wel vermoeiend.

Maandag eerst nog eens kennisgemaakt met mijn collega’s en een rondleiding gekregen in het gebouw. Doordat ik mijn stage daar gedaan heb kende ik bijna iedereen nog maar het was toch goed om het even op te frissen. Deze eerste week heb ik alleen nog maar in het archief gestaan omdat het daar gewoon te worden. Achteraf gezien vond ik dat een hele goed keuze ;)

Ik weet niet meer precies wat ik welke dag heb gedaan maar ik kan wel uitleggen wat ik gedaan heb. Eerst heb ik kennisgemaakt (op papier) met alle dokters die daar komen consulteren: wie komt wanneer? Wie heeft welke specialisatie? Wie ziet er graag kinderen en wie niet? Wie doet welk onderzoek (vb. coloscopie, gastroscopie)? En andere eigenaardigheden. Ze hebben mij ook al direct “de map” laten zien. Per dokter zit daar een blad in met de uren en dagen van consultatie, waar die dokter nog consulteert (privé, ander ziekenhuis), hoeveel tijd de dokter neemt voor een nieuwe patiënt/controle patiënt/ingreep etc. Die map ga ik zeker in het begin nog veel nodig hebben. Mijn collega kent dat allemaal van buiten maar ja, zij werkt er ook al 25 jaar.

Bij het Medisch Centrum voor Huisartsen horen er ook pick ups: dit zijn mensen met auto’s die bij de huisartsen stalen gaan ophalen en die stalen worden dan onderzocht in het labo. Bepaalde huisartsen zitten in een een van de acht vaste pick uptoeren maar er zijn ook huisartsen die gewoon bellen als ze stalen hebben en daar moeten de pick uppers dan speciaal naar toe rijden. Er zijn 8 toeren die allemaal of toch bijna allemaal op een ander tijdstip vertrekken en een andere richting uitrijden. Dus ik heb geleerd en probeer te onthouden wie naar waar rijdt.

Telefoontraining heb ik ook gehad: opnemen, doorverbinden en afspraken maken. Tot nu toe altijd samen met een collega gedaan maar vanaf volgende week moet ik het alleen kunnen. Eenvoudige afspraken maken gaat wel maar het probleem is dat eenvoudige afspraken bijna nooit voorkomen. Iedere dokter heeft andere richtlijnen en gewoontes waar rekening mee moet gehouden worden. Het moeilijkste om te plannen vind ik nog als ze twee afspraken vragen die bij elkaar moeten aansluiten.. Bijvoorbeeld een RX (of röntgenfoto) en een echografie of eerst naar de orthopedist en nadien een RX of een echografie laten maken maar oefening baart kunst. Het zal wel in orde komen.

Ik heb ook geleerd hoe ik documenten moet voorbereiden om te scannen, hoe ze gescand en benoemd moeten worden en waar ze nadien bewaard moeten worden. Het klinkt allemaal redelijk eenvoudig maar er zit meer achter dan je denkt ;) Dat heb ik zelf ondervonden de voorbije dagen.

Vrijdag moest ik op medisch onderzoek, voor de 4de keer op 1,5 jaar tijd maar ben weer eens goed gekeurd. De wet van Murphy hing boven de dokter want de verpleegkundige was ziek zodat hij de onderzoeken zelf moet doen en zijn computer blokkeerde. Gelukkig was er dan nog een tweede collega die ook patiënten kon zien. Het was weer zoals gewoonlijk: ver zien kan ik niet goed maar het is ook niet slecht, bloeddruk een beetje te laag en veel gezaag (sorry voor het woord) over mijn gewicht en dat ik toch dringend wat meer moet gaan bewegen. Toen ik hem vertelde dat ik elke dag te voet van en naar het werk ga (samen toch een uur), dat ik 2x per week naar Bodystyling ga en nog probeer te gaan zwemmen was hij verbaasd en dat deed mij wel deugd.
Vrijdagnamiddag/avond werd het mij even te veel… Ik bedoel, er kon echt geen informatie meer bij. Alles wat ze vrijdag tussen ca 16u en 18u gezegd hebben gaan ze nog eens mogen herhalen. Mijn collega begreep het gelukkig en ondervond het zelf ook maar zelfs een eenvoudige opdracht als documenten op datum sorteren en dan de meest recente datum van boven leggen, ging niet altijd even vlot.

Internet in het algemeen staat op een laag pitje… Nu eerst voor mezelf zorgen en dan komt de rest wel weer (van zelf).

12 gedachtes over “Eerste week

 1. Ja, dat is best zwaar, zo’n inwerkperiode. Maar ik weet zeker dat je het allemaal onder de knie krijgt hoor.
  En het is logisch dat internet nu even op een laag pitje staat. Eerst maar even wennen aan je nieuwe werk en dan dit weer :-) Goede keuze lijkt mij.
  Lekker uit rusten dit weekend en volgende week weer heel veel succes met je nieuwe job.

 2. Mooi gezegd, eerst voor jezelf zorgen :-)
  Het was al een goeie eerste week, veel info zo gaat dat, je krijgt het op tijd en stond wel allemaal verwerkt!

 3. Zo’n eerste week is altijd hectisch en inderdaad op een gegeven moment neem je niets meer op. Opschrijven hielp mij altijd wel dingen te onthouden. Maar het komt vast wel en dan heb je er een leuke baan.

 4. Een inwerkperiode is altijd heftig, je wilt immers geen fouten maken enzo, dat is menselijk.
  Komt volgens mij wel helemaal goed hoor, je bent niet een ‘opgever’ toch?!

  Weer weekend, weer een week verder, t ging deze week zeker al makkelijker dan de vorige week?

  Fijn weekend hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s